Més informació sobre les cookies

Què és una galeta?

Una galeta és un fitxer de text inofensiu que s’emmagatzema en el navegador quan visita gairebé qualsevol pàgina web. La utilitat de la galeta és que el web sigui capaç recordar la seva visita quan torni a navegar per aquesta pàgina. Encara que molta gent no ho sap les galetes es porten utilitzant des de fa 20 anys, quan van aparèixer els primers navegadors per a la World Wide Web.

Què NO ÉS una cookie?

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni spam, ni spyware, ni obre finestres pop-up.

Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible sobre vostè, com targetes de crèdits o dades bancàries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no li associa a vostè com a persona i no al seu navegador web. De fet, si vostè navega habitualment amb Internet Explorer i prova a navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome veurà que el web no es dóna compte que vostè és la mateixa persona perquè en realitat està associat el navegador, no a la persona.

Quin tipus de galetes hi ha?

 • Galetes tècniques: Són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan estàs navegant un humà o una aplicació automatitzada, Quan navega un usuari anònim i un registrat, tasques bàsiques per al funcionament de qualsevol web dinàmica.
 • Galetes d’anàlisi: Recollir informació sobre el tipus de navegació que està realitzant, les seccions que més utilitza, productes consultats, franja horària d’ús, idioma, etc.
 • Galetes publicitàries: mostra publicitat en funció de la seva navegació, segons país de procedència, idioma, etc.

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

Les galetes pròpies són les generades per la pàgina que està visitant i les de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

Què passarà si desactivo les galetes?

Perquè entengui l’abast que pot tenir desactivar les galetes li mostrem uns exemples:

 • No podrà compartir continguts i serveis d’aquesta web a Facebook, Twitter o qualsevol altra xarxa social.
 • El lloc web no podrà adaptar els continguts a sobre preferències personals, com sol passar a les botigues online.
 • No podrà accedir a l’àrea personal d’un web, com per exemple El meu compte, o El meu perfil o Les meves comandes.
 • Botigues online: li serà impossible realitzar compres en línia, hauran de ser telefòniques o visitant la botiga física si és que disposa d’ella.
 • No serà possible personalitzar sobre preferències geogràfiques com a franja horària, divisa o idioma.
 • El lloc web no podrà realitzar analítiques web sobre visitants i tràfic a la web, el qual dificultarà que el web sigui competitiva.
 • No podrà escriure al bloc, no podrà pujar fotos, publicar comentaris, valorar o puntuar Continguts. El web tampoc podrà saber si vostè és un humà o una aplicació automatitzada que publica spam .
 • No es podrà mostrar publicitat sectoritzada, el qual reduïra els ingressos publicitaris del web.
 • Totes les xarxes socials fan servir galetes , si les desactiva no podrà utilitzar cap xarxa social.

Puc eliminar les galetes?

Sí. No és només eliminar, també bloquejar, de forma general o particular per a un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web cal anar a la configuració del seu navegador i allà podrà buscar les gales associades al domini en qüestió i procedeix a la seva eliminació.

Aquí us expliquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome . Nota: aquests passos puc variar en funció de la versió del navegador:

 1. Aneu a Configuració o Preferències mitjançant el menú Arxiu o bé clicant la icona de personalització que apareix arriba a la dreta.
 2. Veureu diferents seccions, punxi l’opció Mostra opcions avançades .
 3. Aneu a Privacitat, Configuració de contingut .
 4. Seleccioneu Totes les galetes i les dades de Llocs .
 5. apareixerà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè li sigui més fàcil trobar les galetes d’un determinat domini introdueixi parcialment o totalment l’adreça al camp Cerca galetes .
 6. Després de realitzar aquest filtre apareix en pantalla una o diverses línies amb les galetes del web sol·licitada. Ara només ha de seleccionar-la i prémer la X per procedit a la seva eliminació.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer sigueixi aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Eines, Opcions d’Internet
 2. Feu clic a Privacitat.
 3. Mogi la barra de desplaçament per ajustar el nivell de privacitat que desitji.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox segeuixi aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Opcions o Preferències segons el seu sistema operatiu.
 2. Feu clic a Privacitat.
 3. Històric, trieu Utilitza una configuració personalitzada per l’historial.
 4. Ara veurà l’opció Accepta galetes, pot activar-la o desactivar-la segons les seves preferències.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per OSX segueixi aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Preferències, després Privacitat.
 2. En aquest Lloc veurà l’opció Bloc galetes perquè ajusti el tipus de bloqueig que desitgi realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per iOS segueixi aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Configuració, després Safari.
 2. Aneu a Privadesa i Seguretat, veurà l’opció Bloqueig galetes perquè ajusti el tipus de bloqueig que desitgen realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android segueixi aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Executeu el navegador i premeu la tecla Menú , després Configuració .
 2. Aneu a Seguretat i privadesa , veurà l’opció Accepta galetes perquè activi o desactivi la casella.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone sigui aquests passos (pot variar en funció de la versió del navegador):

 1. Obriu Internet Explorer, després Més, després Configuració
 2. Ara pot activar o desactivar la casella Permet galetes.